9.16.2012

SEER Radio 130 Ray VM - Westland New Post
"Westland New Post, the life and death of Paul Latinus" 
Ray VM.
 A very haunting show, it will take your breath away...


"Aanstaande zondag komt ondergetekende nog eens vanonder zijn steen om wat noten uit zijn speakers te doen knallen in SEER (Sinister Echoes & Exotic Realms) op Intergalactic FM 4. Het is namelijk alweer een tijdje geleden, dit als gevolg van een oorzaak.

Zondag duiken we onder in het leven en vooral de mysterieuze dood van Paul Latinus, de oprichter van het extreemrechtse en pseudomilitaire Westland New Post dat tijdens de eerste helft van de jaren '80 van de vorige eeuw actief was. Dergelijke milities waren erg aanwezig in die tijd en waren al dan niet gelieerd aan de strategie van de spanning, de Bende Van Nijvel, CEPIC, clandestiene inlichtingdiensten, etc. Niks is zwart op wit op papier te vinden maar zeker is dat hoog geplaatsten en eminente Belgische politici de spin in dit ingewikkelde web waren.

Zowel over Paul Latinus als Westland New Post is weinig geweten, ook niet wat deze militie precies deed. Wat wel zeker is, is dat ze bestond en dat zij over zeer veel informatie beschikte over bovengenoemde mensen. Paul Latinus pleegde officieel zelfmoord op 24 april 1984 maar veel waarschijnlijker is dat hij vermoord werd. De hele zaak is (bewust) nooit opgehelderd, net als alle andere gelijklopende en gelieerde dossiers zoals de Roze Baletten, de Bende Van Nijvel, de rol van Paul Van Den Boeynants of leden van de rijkswacht.

Hoe dan ook, dit giet ik allemaal in een als soundtrack klinkende mix die zondag om 21u00 CET te horen zal zijn op Intergalactic FM (Channel 4). Ik zou zeggen: Kom eens luisteren. Of niet.

(S.C.)"

text above from: allegaartjevanoverbodigheid


LAUDANUM - Laudanum Part III
STEVE PITTIS - Welcome To Interzone
ZK - Rumbles Precede A Shine
KRAKEN - De Hoorn In Je Hoofd
APHEX TWIN - Untitled
KORPSES KATATONIK - Kaltfleisch Corporor
DER LIST - It Was A Dream
MANIFESTO - Rust
BJERGA/IVERSEN - A Large Collection Of Reasons
SWONKDOG - Dark Child (Unreleased)
WOLFSKIN - Stonegates Of Silence
SWONKDOG - The Wood Far Away (Unreleased)

listen/download

Geen opmerkingen:

Een reactie posten